Antalyada Muhtarlar Kampa Girdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in geleneksel hale getirdiği muhtarlar buluşmasının 5’ncisi 912 muhtarın neredeyse tamamının katılımıyla gerçekleşti.

Antalyada Muhtarlar Kampa Girdi
  • 05 Şubat 2019, Salı 6:10

Türkiyeye model olan Muhtarlar İstişare toplantısının 5.si yapıldı

Türel: ‘Muhtarlarla birlikte Yarının Antalyası için çalışıyoruz 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türelin geleneksel hale getirdiği muhtarlar buluşmasının 5ncisi 912 muhtarın neredeyse tamamının katılımıyla gerçekleşti. Başkan Türel, 912 mahalleye insana dokunan hizmetler yaptıklarını belirterek, “Gönülden gönüle giden köprüleri kuramasaydık, sahte ve yapmacık olsaydık, tevazu göstermeseydik, bu hizmetlerin hiç biri olmazdı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır” dedi. ‘Muhtarlar benim gözüm, kulağım, dilimdir diyen Başkan Türel, MUBİMin Türkiyede örnek alınan bir proje olduğuna dikkat çekerken, toplantıya katılan muhtarlar da memnuniyetlerini dile getirdi. 

Antalyadaki muhtarlar, Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5ncisinin düzenlediği Muhtarlar İstişare Toplantısında buluştu. Belekte 5 yıldızlı Maritim Pine Beach Otelde buluşan muhtarlar ilk gün etkinliğinde AŞTnin ‘Oyun Oyun İçinde adlı oyununu izledi. Tiyatro oyununu Başkan Türel ve eşi Ebru Türel ile birlikte izleyen muhtar ve eşleri keyifli saatler geçirdi. Muhtar buluşmasının ikinci günü ise İstişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kaştan Gazipaşaya 912 mahalle muhtarının tamamına yakını, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Kemal Çelik, ilçe belediye başkanları, ilçe belediye başkan adayları, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Batı Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Nazif Alp, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya İl Başkanı Mustafa Yılmaz, belediye bürokratları ve muhtar eşleri katıldı. İstişare toplantısının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı. Muhtarlara “mesai ve yol arkadaşlarım” diye seslenen Başkan Türel, 5 yıl boyunca Gazipaşadan Kaşa kadar Antalyanın dört bir yanına yapılan dev hizmet ve yatırımları slayt üzerinde yaptığı sunumla anlattı. 
İlklere imza attık
Başkan Türel, Türkiyede ilklere imza atan bir belediye olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, bunu muhtarlarla birlikte başardıklarını vurguladı. 5 yıl önce Muhtarlar İstişare Toplantılarını başlattıklarını ve bunun birçok şehre de örnek olduğunu anlatan Başkan Türel, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yani Milletin Evinde muhtarlarla düzenli buluştuğunu fikirlerini dinleme şansı bulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğanın muhtarlarla bir araya gelerek farkındalık oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Türel, muhtarların özlük haklarının düzeltilmesi konusunda önemli adımlar attıklarına dikkat çekti. Bir dönem muhtarlıkların kapatılacağı yönünde söylentiler çıktığına dikkat çeken Başkan Türel, “Muhtarlıkları kapatacak denilen iktidar muhtarlıkların özlük haklarını düzeltti. Silah ruhsatlarına kadar kolaylık sağladı” dedi.
Hepimiz memleket için gönül verdik
“Hepimiz bu memleket için gönlünü vermiş bu memleket hizmetine kendini adamış insanlarız. Bu yüzden biz büyük bir aileyiz” diyen Başkan Türel Antalyanın son 5 yılda tarihi boyunca görmediği hizmetlerle tanıştığını belirterek, “Bu memleket bu Antalya hepimizin” dedi. 

Halep ordaysa Arşın burada
Başkan Türel, iki ay önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının açıklandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İki aydır Antalyayı köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe dolaşarak herkese yaptıklarımızı anlatıyorum. Artık yapacaklarımızı anlatmaya başladım. Hayaller kiminle gerçek, kiminle hayal oluyor açıp kataloglara baksınlar.” Geçmişte söz verdiği, seçim vaatlerini bastırdığı katalogların çok iyi incelenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Türel, “Kim ne söz vermiş yapmış, kim ne söz vermiş yapamamış bunlara iyi bakın. Çünkü biz verdiği sözün arkasında duran belediye başkanı olduk. Ama verdiği sözü unutanlar yarın sizi de unutur. Bunu unutmayın. Biz verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 
Biz güzel bir aileyiz
Muhtarlara hizmet imkânını kolaylaştırmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Türel, “Bilgisayar dağıttık, masasından, klimasına kadar gereken desteği vermeye çalıştık. Sizin yaptığınız işin değeri trilyonlarca ölçülemeyecek kadar değerlidir. Bizler halka hizmeti hakka hizmet olduğuna inanmış insanlarız. Allah çalışana gayret edene yardım eder. Yaptığımız eserlerde sizlerin emekleri var. Sizlerin destekleri var. Biz güzel bir aileyiz. Ve bu aile Antalyada hayalleri gerçekleştiriyor” diye konuştu.
Muhtarlar benim gözüm, kulağım, dilimdir
Başkan Türel konuşmasında Antalyaya yapılan hizmetleri anlatarak şunları söyledi: “5 sene önce 2013te Gazipaşadan, Kaşa kadar merkez 5 ilçe hariç 539 köye yapılan toplam yatırım 10 milyon TLydi. Bugün bir ilçemize 200 milyon 300 milyon üzerinde yatırım yapıyoruz. 
Biz sizlerin bize aktardığı sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz. 2004 Senesinde Antalyamızın 3te 1inde kanalizasyon vardı. Biz ne yaptık? 5 sene içerisinde Antalyanın yüzde 90ını geçen yüzde 100e yakın bir kanalizasyon şebekesini Antalyamıza kazandırdık. Katlı köprülü kavşak hiç yoktu, raylı sistem hiç yoktu. Antalyayı katlı köprülü kavşaklara kavuşturduk. 11 tane yaptık. Bizden sonra gelenler ise bir tane yapamadı. Biz yine geldik 28 tane daha katlı köprülü kavşak tamamladık. Hemzemin kavşaklarla neredeyse 50yi buldu” 
Yarının Antalyası için çalışıyoruz
Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden tüm Antalyaya 10 milyon yatırım yapılıyorken, biz 993 milyon liralık yol harcaması yapmışız. Neredeyse 1 katrilyon. Ve Antalyanın her yanını adeta örümcek ağı gibi yollarla sarmışız. 986 km sıcak asfalt yapmışız. Sathi asfalt bulunan yerleri de zamanla sıcak asfalta dönüştüreceğiz. Toplam 2 milyar 248 milyon liralık alt yapı yapmışız. İçme suyu, kanalizasyon 4 bin 855 km içme suyu hattı. Antalya-Londra arası 3 bin 741 km… Sosyal projelerimizle vatandaşa temas eden bir anlayış içinde olduk. ASMEK kurslarında 223 bin kardeşimiz meslek sahibi olmuş. Antalyada 14 bini geçtik hedefimiz bir daha ki dönem 30 bin. Sosyal yardım kartı dağıttık. Sosyal projelerimizle “kimsesizin kimsesi olmuşuz” Biz olmayı başardığımız için bu projeler gerçekleşti. Bizler sizinle gönülden gönüle giden köprüleri kuramasaydık, sahte ve yapmacık olsaydık, tevazu içerisinde samimiyetle hareket etmeseydik, inanın bu hizmetlerin çoğu gerçekleşmezdi. Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır. Biz yarının Antalyası için çalışıyoruz, yarının Antalyası içinde önce Antalya diyoruz, o yüzden Antalya içinde, Menderes Türel diyoruz”
Yeni projeler çok heyecanlandırdı
Başkan Türelin konuşmasının ardından ‘Yarının Antalyasını kuracak mega projelerin yer aldığı film izlendi. Antalyayı dünyanın en gözde şehri yapacak ve Yarının Antalyasına yön verecek 359 projeden dokuzunun yer aldığı film salonda heyecanla izlendi. Türelin müjdesini verdiği Konyaaltı-Lara metro hattı, Boğaçayı 2. Etabı, film platoları-safari park, marina, kültür vadisi, kruvaziyer liman, Meltem Millet Bahçesi, 102 kavşak, Balbey kentsel yenileme- Güneş Mahallesi kentsel dönüşüm projeleri muhtarlardan tam not aldı ve dakikalarca alkışlandı. 
Yılmaz: ‘Sağlık ocağı istedim hastane yaptı
Toplantıda AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın ve Kemal Çelikte kısa birer konuşma yaparak, muhtarlığın önemine değindi. Toplantının açılışında konuşan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya İl Başkanı Mustafa Yılmaz da Başkan Türele teşekkür ederek şunları söyledi: “24 yıldır mahalleme bir sağlık ocağı kazandırmak için mücadele ettim. Çalmadığım kapı kalmadı. En son Menderes başkanımın kapısını çaldım. Ben ondan sağlık ocağı istedim. O bana 57 odalı içinde uzman doktorların bulunduğu, bütün tahlillerin yapıldığı, laboratuvarların olduğu Hastane yaptı. 24 yıllık hayalimi Menderes başkan gerçekleştirdi. Huzurlarınızda kendisine bu konuda teşekkür ediyorum” 
Alp, ‘Başkanımızı ayakta alkışlıyorum
Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Batı Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Nazif Alp de, “Sayın başkanımızın biz muhtarlara “benim mesai arkadaşlarım” demesi bizleri onur ve motive ediyor. “Ben bir Antalya aşığıyım ve hizmetkârıyım” demesi tüm Antalyanın gönlünde taht kurmuştur. Antalyamız kaştan Gazipaşaya kadar şantiye haline gelmiştir. 
E-muhtarlık kapsamında muhtarlık ofisi ve bilgisayar donanımı açısından bizlerin ihtiyacına kayıtsız kalmayan Menderes başkanımıza şükranlarımızı iletiyoruz. 912 mahalle muhtarlığımız bilgisayar ağı ile donatıldı. Sayın başkanımızın öncülüğünde başlatılan MUBİM projesi büyüdü. Bugün tüm Türkiyeye yayıldı. Tüm bu çalışmaların mimarı olan başkanımıza tüm muhtarlar adına teşekkürlerimi iletiyorum. Başkanımızı ayakta alkışlamak istiyorum” dedi. 
Açılış konuşmalarının ardından Muhtarlar, belediye bürokratlarıyla değerlendirmelerde bulunarak projelerle ilgili fikir alışverişi yaptı, talep ve önerilerini iletti. Toplantı boyunca çeşitli sunumlar, seminerler ve paneller gerçekleştirildi.

 

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık