Sporun Ev Sahibi Büyükşehir

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşilin her tonunu barındıran rekreasyon alanları ve parklarıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Sporun Ev Sahibi Büyükşehir
  • 04 Mart 2019, Pazartesi 7:20


   Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşilin her tonunu barındıran rekreasyon alanları ve parklarıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Başkentin en büyük prestij parklarından biri olan Sincan Harikalar Diyarı, “Oryantiring” yarışmasıyla 14-16 yaş arası liseli gençleri buluşturdu.  

HEM BEDENSEL HEM DE ZİHİNSEL BECERİLERİ GELİŞTİRİYOR

“Oryantiring”, harita yardımıyla hedef bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor…  Bu farklı ve eğlenceli spor, hem zihinsel hem de bedensel beceriler üzerinde oldukça olumlu bir etkiye sahip.

         Farklı yaş gruplarının katılımına uygun Oryantiring sporunun gelişmesine katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, park ve rekreasyon alanlarını her türlü spor dalı ve sporcuya açarak, destek olmayı sürdürüyor.

EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

         Oryantiring Ankara İl Temsilcisi Temel Bulut, bu sporun Avrupada, Kuzey ülkelerinde çok fazla oynandığını, 60-80 yaşındaki insanların bile doğada bu sporu yaptığını söyledi.

         Oryantiringin kişilerin özgüvenine olumlu katkı sağlayarak, mukavemet ve hızlı karar verme yeteneği kazandırdığını da ifade eden Bulut, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Harikalar Diyarından önce Altınpark ve Kuzey Yıldızının kapılarını açarak bu spora verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

           Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fidan Kara da Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz ev sahipliği yapmasından son derece mutlu olduklarını belirterek, yarışmanın kurallarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Kırmızı şeritler öğrencilerin sınırlarını belirliyor. Yarışma alanına hiç kimse yarışma sırası gelmeden giremiyor. Herkesin haritası kendi yaş kategorisine uygun. Haritaları sprinttir. Kısa mesafe koşarak hızın da dikkate alındığı bu sporda hedeflerin doğru olarak bulunması gerekiyor. Yarışmacıların nerede olduğunu tespit eden SI cihazını kullanma zorunluluğu var. Bu cihaz her hedefe ulaşıldığında yarışmacılar tarafından kullanılıyor. Finishe gelindiğinde ise en kısa sürede bitiren derece alıyor.”

COĞRAFYA DERSİNE KATKI SAĞLAYAN SPOR

             Yarışmacılardan biri olan Zehra Eyitutun 15 yaşında… Daha önce voleybolla ilgilendiğini belirten Eyitutun, “Liseye başladığımda coğrafya hocamla tanıştım. Voleybol oynuyordum ben. Bu spor çok çekici geldi. Koşmak, arazide farklı yerleri görmek, harita okumak, göz hafızası, kondisyon ve strateji belirleme hatta Coğrafya dersime de katkı sağladığından bu sporu seçtim” dedi.

              Yarışmayı izlemeye gelen Deniz Ekici, bu sporla lisede tanıştığını anlatarak, “Haberdar değildim böyle bir spor olduğundan. Parkura çıkmak, haritada saklı yerleri bulmak, pusula kullanımı ilgi çekici geldi” diye konuştu. 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık