Eskişehir Yolu Daha Da Nefes Alacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in farklı noktalarında yapımına başladığı yol ve kavşak çalışmalarını hızla tamamlayarak, hizmete açıyor.

Eskişehir Yolu Daha Da Nefes Alacak
  • 23 Ocak 2019, Çarşamba 7:30


         Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin farklı noktalarında yapımına başladığı yol ve kavşak çalışmalarını hızla tamamlayarak, hizmete açıyor.

          Kesintisiz ulaşımı sağlayan Kepekli, Akköprü ve Türk Telekom Kavşaklarının hizmete açılmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tunanın talimatıyla yapımına başlanan ve Eskişehir Yolu trafiğine nefes aldıracak ayrıca Bilkent Şehir Hastanesine ulaşımı kolaylaştıracak alternatif üst geçit köprü inşaatı tamamlandı.

YAKLAŞIK 4 AYDA BİTTİ

           ODTÜ-Teknokent Kavşağını trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi bir yandan da Bilkent Şehir Hastanesine bağlantı sağlayacak “Hacettepe Üniversitesi Çok Katlı Köprülü Kavşağı” yapımına devam ederken, yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre içinde “Eskişehir Yolu Hastane Girişi Üst Geçit Köprüsü” inşaatını tamamlayarak trafiğe açtı. 

           Başkan Tunanın bir an önce bitirilmesi için talimat verdiği ve sık sık yerinde incelemelerde bulunduğu kavşak çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin yoğun mesaisi sonucu bir bir tamamlanıyor.

ESKİŞEHİR YOLUNUN TRAFİK YÜKÜ AZALACAK

          Bilkent Şehir Hastanesine Başkentin dört bir yanından kolaylıkla ulaşımın sağlanabilmesi için 29 köprü ve kavşak ile birbirine bağlantılı 33 kilometre uzunluğundaki yeni yollar aşama aşama trafiğe açılıyor.

          Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte günlük 100 bin kişi ve 30 bin aracın daha Eskişehir Yolunu kullanmaya başlayacak olması nedeniyle alternatif güzergah projeleri tek tek hayata geçiriliyor.

           Eskişehir yönünde Dumlupınar Bulvarında ilerleyen araçlar; Danıştay, AFAD ile Tarım ve Orman Bakanlığının karşısından ardgerme köprü olarak da adlandırılan üst geçit köprüsünü kullanarak Bilkent Şehir Hastanesine dönüş sağlayabilecek. Yeni üst geçit sayesinde Eskişehir Yolunun trafik yükü azalacak.

2 ŞERİT VE YAYA YOLUNA SAHİP

           Üst geçit 288 metre uzunluğunda 2 şeritli olarak trafiğe açılırken, yolun her iki tarafından asansörle geçişi sağlayacak 2,5 metre genişliğinde ve 108 metre uzunluğunda yaya geçidi ile de hizmet verecek.

  “Eskişehir Yolu Hastane Girişi Üst Geçit Köprüsü”nün yaya yolu, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları ise kısa bir süre içinde tamamlanacak.     

ANKARADA BİR İLK: HACETTEPE ÇOK KATLI KÖPRÜLÜ KAVŞAK

          Bilkent Şehir Hastanesine erişimi kolaylaştırarak ve ODTÜ-Teknokent Kavşağına bağlantı sağlayacak bir başka önemli proje olan “Hacettepe Üniversitesi Çok Katlı Köprülü Kavşak” yapımında sona yaklaşıldı.

          Yol bağlantıları ve çok katlı özelliği ile Ankarada bir ilk olacak Hacettepe Üniversitesi Önü Çok Katlı Köprülü Kavşağında üst geçitler; 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak.

          Trafik akışı Angora Bulvarından Hacettepe-Beytepe Kampüs Yolu Dumlupınar Bulvarı istikametine doğru 2 şeritli sağlanacak. 355 metre uzunluğundaki ardgerme köprünün altında döner kavşak ve U dönüşleri yer alacak. Çok katlı kavşak aynı zamanda Angora Bulvarından Bilkent Şehir Hastanesine de geçişi sağlayacak şekilde tasarlandı.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık