Büyükşehirden İş Kazalarıyla Mücadele

Büyükşehir Belediyesi, iş kazalarının önüne geçmek amacıyla EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, Ankaray ve Metro İşletme Müdürlüklerinde çalışan raylı sistemler personeline iş güvenliği kapsamında teorik ve pratik eğitim verdi.

Büyükşehirden İş Kazalarıyla Mücadele
  • 31 Ocak 2019, Perşembe 7:50


          Büyükşehir Belediyesi, iş kazalarının önüne geçmek amacıyla EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, Ankaray ve Metro İşletme Müdürlüklerinde çalışan raylı sistemler personeline iş güvenliği kapsamında teorik ve pratik eğitim verdi.

         Elektrik tesisatları ve elektrik panolarının montaj, demontaj ile bakım ve onarım işlerini yapan 500 teknik personel 40 saatlik periyotlarda eğitim aldı.

İŞ GÜVENLİĞİ ÖNCELİK

         Koru Depo Alanı, Metro İşletme Müdürlüğü ve Ankaray İşletme Müdürlüğü eğitim salonları olmak üzere 3 farklı noktada gerçekleştirilen eğitimlerde; tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde “Elektrik - Elektronik Bakım ve Onarım, Mekanik Bakım ve Onarım, Sinyalizasyon Bakım ve Onarım” konuları kapsamlı olarakanlatıldı.

KAZA ÖNLEYİCİ TEDBİRLER

         Raylı Sistemlerde çalışan teknik personel, Başkentlilerin daha güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmesi için riskleri en aza indirerek, can güvenliğini tehlikeye atmadaniş güvenliği davranış biçimlerine ilişkin detaylı bir eğitime tabi tutuldu. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak, Milli Eğitim Bakanlığı E-YAYGIN sisteminde yayınlanıp yürürlüğe giren kurs programları, Türkiyede ilk kez Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol kapsamında uygulandı.

          Uygulamalı eğitimin personelin deneyim kazanması açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan eğitmenler, “Bu eğitimler sayesinde kaza önleyici tedbirlerle ilgili teorik bilgiler kadar olası bir tehlike esnasında nasıl davranılması gerektiği ile ilgili pratik davranışlar da gösteriliyor” dediler.

ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

           Eğitim kapsamında;

-Elektrik elektronik devrelerinin ölçüm ve hesaplama uygulamaları,

-Temel elektrik devrelerinin bağlantıları ve hesaplamaları,

-Temel elektronik uygulamaları ve güç kaynağı,

-Endüstriyel elektronik uygulamaları ve onarımları,

-Her çeşit elektrik tesisat borusu ve kanalı,

-Her çeşit elektrik tesisat uygulamaları, arıza tespit ve onarımı,

-Bina enerji girişi, dağıtım tabloları montaj ve bağlantıları,

-Topraklama ve paratoner tesisi,

-Pano malzeme ve ekipman montajı,

-Panoyu test ederek yerine monte etme

konuları tek tek işlenerek, personelin çalışma tekniklerine yönelik yeterlilik kazanmaları sağlandı.

          Eğitim sonunda başarılı olan personel sınava tabi tutularak, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından onaylı kurs belgeleri verildi.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık