Başkent Kahvaltı Festivaline Ev Sahipliği Yapıyor

Yöresel lezzetlerin yer aldığı 'Kahvaltı Festivali', 21 Şubat itibariyle kapılarını Başkentlilere açtı. Birçok kurum ve kuruluşun yanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahvaltı Festivali'nde, Başkentliler özellikle Ankara Halk Ekmek ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Başkent Kahvaltı Festivaline Ev Sahipliği Yapıyor
  • 23 Şubat 2019, Cumartesi 12:25



Yöresel lezzetlerin yer aldığı “Kahvaltı Festivali”, 21 Şubat itibariyle kapılarını Başkentlilere açtı.
Birçok kurum ve kuruluşun yanında Ankara Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Kahvaltı Festivalinde, Başkentliler özellikle Ankara Halk Ekmek ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor.

TÜRKİYEDE İLK KEZ ANKARADA DÜZENLENİYOR
Türkiyede ilk kez Başkent Ankarada düzenlenen festivalin açılışını; Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, Zirve Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak, Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybıha ve TÜRSAB İkinci Başkanı Hasan Erdem birlikte yaptı.
Dünyanın sayılı marka değerleri arasında yer alan Türk kahvaltısının, kültürel değerlerini yansıtmak amacıyla düzenlenen festivale, konuk ülke sıfatıyla Ukrayna da katılıyor.

ANKARA KAHVALTIYA DOYACAK
Başkentlilerin Halk Ekmek ürünlerini sofralarından eksik etmediğini belirten Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, “Anadoludan Dünyaya Kahvaltı Festivali yapıyoruz. Halk Ekmek olarak festivale destek olmak için buradayız. Satış mağazası modelimizi buraya da taşıdık. Ziyaretçiler taze, sıcak ve hijyenik olarak üretilen ürünlerimizi tadıp, alışveriş yapma imkanı buluyor. Festivalin en önemli özelliği ise yerel hammadde ile yapılan ürünlerin tanıtılması ve satışa sunulması. Ankaralılar Halk Ekmek ürünlerini yakından takip ediyorlar ve severek tüketiyorlar. Buradaki standımıza misafirlerimizin yoğun ilgi göstermesi bizi çok mutlu ediyor” dedi.
81 ilden katılımın gerçekleştiği ve 24 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek festivalde, yöresel Ankara lezzetlerini tanıtmayı da amaçladıklarını belirten Sarıduman, glutensiz simit üretimi çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

BAŞKENTLİLERİN TERCİHİ: HALK EKMEK
Festivalde Halk Ekmek standını ziyaret eden ve uzun yıllardır Halk Ekmek ürünlerini severek tükettiğini belirten Türkan Koğucu, “Halk Ekmeğin tüm ürünlerinden çok memnunum. Sağlıklı ve fiyatının uygun olması bize güven veriyor. Kahvaltı Festivalinde de halk ekmeği görmek bizi sevindirdi. Gözlemlediğim kadarıyla ziyaretçiler halk ekmek ürünlerini tatmadan geçmiyor” derken, Tolgahan Kurban da şöyle konuştu:
“Halk Ekmek ürünlerini lezzetli ve güvenilir buluyorum. Fiyatı da piyasaya göre uygun. Halk Ekmek konseptini günden güne geliştiriyor. Simitten böreğe, cipsten kurabiyeye kadar çeşitli ürünler alabiliyoruz. Özellikle de böreğini çok seviyorum. Halk Ekmeği bu noktaya taşıyan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Halk Ekmekin güler yüzlü personeli ve hizmetinden son derece memnun olduklarını vurgulayan Beytullah Yıldırım ise, “Ürün çeşitliliği, hijyenik koşulları ve uygun fiyatından dolayı sürekli halk ekmek ürünlerini tercih ediyorum. Yabancı ziyaretçiler de Halk Ekmek standından gelen mis gibi kokular nedeniyle buraya akın ediyor. Belediyemizin hijyenik şartları ve kalite standartlarından ödün vermeden çalışmasını değerli buluyorum. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık