Ankara Büyükşehirden Sanat Dolu Bir Yıl

Sanatsal etkinliklerle dopdolu geçen bir yıla ev sahipliği yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerileri, Başkentli sanatseverlerin de buluşma noktası olmayı sürdürüyor.

Ankara Büyükşehirden Sanat Dolu Bir Yıl
  • 15 Ocak 2019, Salı 7:10


         Sanatsal etkinliklerle dopdolu geçen bir yıla ev sahipliği yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerileri, Başkentli sanatseverlerin de buluşma noktası olmayı sürdürüyor. 

Büyükşehir Belediyesi Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi ile Metro Sergi Salonunda 2018 yılında; resimden el sanatlarına, heykelden fotoğrafa kadar birbirinden yetenekli sanatçıların eserlerinden oluşan kişisel ve karma 40 farklı sergi Başkentli sanatseverlerle buluştu.

AMATÖR SANATÇILARA KUCAK AÇIYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi ile Metro Sergi Salonu gerek kolay erişilebilir konumlarıyla, gerekse modern iç dizaynlarıyla, sanatçıların eserlerini sergilemek için tercih ettikleri galerilerin başında geliyor.
          Başkentte birçok farklı sanat dalının gelişmesine ve faaliyet alanı bulmasına olanak tanıyan Büyükşehir Belediyesi, ünlü sanatçıların yanı sıra sanata gönül veren amatör sanatçıların yaptığı eserlere de ev sahipliği yaparak, yıl boyu eserlerin sanatseverlerle buluşmasına imkan sağlıyor.

YOĞUN TALEP
          Yenilenen iç mekanıyla sanata ve sanatçılara kapılarını açan Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisinde bu yıl içinde 25 farklı sergi açıldı.

          Hem sanatçıların eserlerini sergilemek için yoğun talepte bulunduğu hem de Başkentlilerin ilgiyle gezdiği sergilerde; yağlı boya, sulu boya, karakalem, fotoğraf, Ebru ve Kaat-ı gibi geleneksel sanatlardan oluşan eserler büyük ilgi görüyor.

          Kişisel ve karma açılan sergilerin yanı sıra yardım amaçlı çeşitli vakıfların açtığı eserler de Başkentlilerden tam not alıyor.

TARİHİ, KÜLTÜREL VE ÖZEL GÜNLER METRO GALERİSİNDE

  Sanata ve sanatçıya kucak açan Büyükşehir Belediyesine ait bir diğer sanat galerisi de raylı sistemlerin ortak istasyonu olan Kızılay Metro istasyonunda yer alıyor.   
            Metro Sergi Salonu, 2018 yılı içinde fotoğraf sanatçılarının objektiflerinden yansıyan birbirinden renkli ve güzel fotoğraflar kadar Türkiyeyi derinden etkileyen toplumsal olayların yer aldığı 15 farklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık