Anfa Güvenliğe Denetim Ziyareti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, hizmet birimlerine yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Anfa Güvenliğe Denetim Ziyareti
  • 23 Ocak 2019, Çarşamba 13:50


   Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, hizmet birimlerine yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Güvenlik Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Tuzcuoğlu, belediye personeli ile de bir araya geldi.

“GÜVENLİK ŞEHİRCİLİĞİN EN TEMEL PARAMETRELERİNDENDİR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, güvenlik konusunun şehirciliğin en temel parametresi olduğunu vurguladı.

ANFA A.Ş.nin Büyükşehir Belediyesine bağlı park ve bahçelerde üstlendiği güvenlik görevinin bu nedenle son derece önemli olduğunu belirten Tuzcuoğlu, “Toplumun güvenliğe ihtiyacı var. Güvenliği sağlamayan şehir yaşanılır olmaktan çıkar. Şehirlerin yaşanılabilir olması, şehirciliğin en temel parametreleri arasındadır. Geleneğimizde de bu var ‘belde-i emin Kuran-ı Kerim lafsıdır. Emin belde yani insanların kendini emniyette hissettiği beldedir. O anlamda yaptığınız iş kutsal bir iştir” dedi.

BAŞKENT DÜNYA ŞEHİRLERİYLE YARIŞACAK

Şehirler insan gibidir. Medeniyet tasavvurumuz şehri insana benzetmiştir” diyen Tuzcuoğlu, konuşmasında Başkentin dünya şehirleriyle yarışacak, rekabet edecek ve onları hayran bırakacak projelere imza atması için el birliği ve gönül gönüle çalışılması gerektiğine dikkat çekti:

İnsanoğlu dağarcığında ne varsa onu şehir olarak inşa eder. Kalb ve akıl dağarcığında olanlar şehre yansır. Tarihimize baktığımız zaman ecdadımızın bırakmış olduğu eserlerle iftihar ediyoruz. Zira ecdadımızın dağarcığı dolu idi. O günün koşullarında bugün bile hayranlık uyandıran eserler ortaya koymuşlar. Hacı Bayram ile Yunus ile Mevlana ile iftihar ediyoruz. Şairlerimizle iftihar ediyoruz, Bakiler ile Nedimler ile bunlarla iftihar ediyoruz. Bunlar bizim medeniyetimizin temel taşı olan insanlar ve biz bu neslin çocuklarıyız. Böyle kutlu bir nesilden ve kutlu bir davadan geliyoruz. Bu kutlu dava için hayatını vakfetmiş nesillerden geliyoruz. Bu bilinç ve şuur içinde şehirlerimizi kalkındırmak için üzerimize düşen her şeyi yapmak zorundayız. Bugün bütün dünya şehirleri birbirleri ile yarışıyor biz de yarışacağız. Şehir planlarımızla, peyzaj düzenlemelerimizle, yeşil alanlarla ortaya koyduğumuz örneklerle yarışacağız. Sivil mimari örneklerimizle ve kamu binalarında ortaya koyduğumuz eserler ile yarışacağız. Böylece kendimize has tarzımız, kendimize has sanat eserlerimizle dikkat çekeceğiz. Kendilerine göre edebiyatları var diyecekler. Küresel benzeşmenin yaşandığı dünyamızda orijinal bir duruşumuz olacak. Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini görmek ziyaret etmek için insanlar gelecekler. Her açıdan potansiyelimiz yükselecek. Başkent Ankaraya hizmet için çıktığımız bu yolda tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte muvaffak olmayı Cenab-ı Hak nasip etsin.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, 5 Ocak tarihinde Mavigöl Bayındır Barajında, baraj gölüne atlayarak intihar girişiminde bulunan bir vatandaşın hayatını kurtaran ANFA güvenlik personeli Derviş Yıldırım, Anıl Mutlu Yağcı ve Harun Gürleyike takdirnamelerini verdi.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık