Adıge Cumhuriyeti Devlet Başkanı Büyükşehirde...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Rusya Federasyonu Adıge Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Murat Kumpilov ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Adıge Cumhuriyeti Devlet Başkanı Büyükşehirde...
  • 25 Nisan 2019, Perşembe 9:09

RUSYA FEDERASYONU ADIGE ÖZERK CUMHRURİYETİ DEVLET BAŞKANI MURAT KUMPİLOV, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞI ZİYARET ETTİ

-“ADIGE CUMHURİYETİ-TÜRKİYE YEREL İDARELERİ İSTİŞARE TOPLANTISI”NA BAŞKANLIK YAPAN BAŞKAN YAVAŞ, İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN VE YEREL YÖNETİMLERİN İŞBİRLİĞİNİN ARTIRILACAĞINI SÖYLEDİ

-HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ KAPSAMINDA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, MOLDOVA CUMHURİYETİ GAGAVUZYA ÖZERK BÖLGESİ KIPÇAK BELEDİYE BAŞKANI OLEG GARİZANI DA MAKAMINDA KABUL ETTİ

-BAŞKAN YAVAŞ:

“ADIGE CUMHURİYETİ YEREL YÖNETİMLERİYLE BİLGİ VE TECRÜBE TEATİSİNDE BULUNMAYA HAZIRIZ”

“ANKARADAKİ İLÇE BELEDİYELERLE ADIGE CUMHURİYETİNDEN BELEDİYELER ARASINDA KARDEŞLİK İLİŞKİLERİNİN BAŞLATILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Rusya Federasyonu Adıge Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Murat Kumpilov ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

         Ziyaretin ardından Başkan Yavaş, Adıge Özerk Cumhuriyeti-Türkiye Yerel İdareleri İstişare Toplantısına başkanlık yaptı. Toplantıda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin ve yerel yönetimlerin işbirliğinin geliştirilmesine yönelik neler yapılabileceği müzakere edildi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

         Adıge Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Kumpilovun yanı sıra toplantıya; Rusya Federasyonu Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, Adıge Cumhuriyeti Maykop Şehri Meclis Başkanı Azet Djarimok, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yıldız Şekerci de katıldı.

       Konuşmasına, “Görevi devraldığım ilk ay içerisinde böylesine önemli ve anlamlı bir heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” sözleriyle başlayan Başkan Yavaş, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda artmaya devam ettiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“İki ülke arasındaki ticaret hacmi her geçen artıyor. Her yıl milyonlarca Rus vatandaşı ülkemizi ziyaret ediyor. Zira Türk ve Rus ekonomileri rakip değil tamamlayıcı özellik arz etmektedir. Türkiyenin ihtiyacı olan enerji kaynaklarını en uygun şekilde Rusyadan karşılayabileceğini, buna mukabil Rusyanın da tekstil, gıda ve müteahhitlik hizmetlerini Türkiyeden alabileceğini değerlendiriyorum. Bu bağlamda Rusya Federasyonundaki özerk bölgeler ve yerel yönetimlerle Türkiyedeki yerel yönetimler arasında işbirlikleri de her geçen gün buna paralel olarak artmaktadır.”

“ADIGE YEREL YÖNETİMLERİYLE BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPMAYA HAZIRIZ”

         Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Moskova, Başkurdistanın Başkenti Ufa, Tataristanın Başkenti Kazan şehirleriyle kardeş kent olduğunu hatırlatan Başkan Yavaş, Adıge Özerk Cumhuriyetinin yerel yönetimleriyle de bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaya hazır olduklarını vurguladı.

         “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yerel yönetimler alanında her türlü katkıyı vermeye hazırız” diyen Başkan Yavaş, özellikle Ankaradaki ilçe belediyeleri ile Adıge Özerk Cumhuriyetindeki belediyelerin kardeşlik ilişkilerini kurabileceğini söyledi.     

“İŞBİRLİKLERİ BELEDİYELER OLMADAN OLMAZ”

         Yerel seçimlerde elde ettikleri başarıdan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdeleni tebrik eden Adıge Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Murat Kumpilov, “Bu yüksek makamda görevlerinizde başarılar diliyorum sözleriyle, Türkiyede çok sıcak ve güzel karşılandıklarını ifade etti.

         Kumpilov, Türkiyede çok sayıda Çerkes kökenli yurttaş olduğunu belirterek, belediyeler aracılığıyla ekonomik, kültürel birçok alanda işbirliği kurabileceklerini söyledi.

         İstişare Toplantısında her iki ülkenin teknoloji, yaşam konforu, altyapı ve daha pek çok konuda işbirliği ve ortaklık yapması konusunda fikir birliğine varıldı.

GAGAVUZYADAN BAŞKAN YAVAŞA ZİYARET

          Göreve başlamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşa gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen heyetlerin “hayırlı olsun” ziyaretleri devam ediyor.

          Başkan Yavaş, son olarak Moldova Cumhuriyeti Gagavuzya Özerk Bölgesi Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan ile birlikte beraberindeki heyetini kabul etti.       

BAŞKAN YAVAŞ: “İKİ KARDEŞ ÜLKEYİZ”

         Konuk Belediye Başkanı Garizan ve beraberindekileri kapıda “Hoş geldiniz” diyerek karşılayan Başkan Yavaş, konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kardeş ülke Belediye Başkanı ve heyetini ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum” dedi.

          Başkan Yavaşa görevinde başarı dileklerini ileten Konuk Başkan Garizan iki kardeş ve dost ülke arasındaki kültürel, sosyal ve ticari ilişkilerin artarak devam etmesi için karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi temennisinde bulundu.

           Konuk Başkan Garizanın belediyeler arasında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi teklifi üzerine Başkan Yavaş, “kültürel ilişkilerimizin geliştirilmesi ve ikili ilişkilerimizi daha güçlendirmek için katkı sağlayacağımızı bilmenizi isterim” değerlendirmesinde bulundu.      

       Görüşmenin ardından Gagavuzya Özerk Bölgesi Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan, Başkan Yavaşa geleneksel Gagavuz Matarası Gotra hediye etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık