HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE BİLİM MERKEZİNE…

HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE BİLİM MERKEZİNE…

HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE BİLİM MERKEZİNE…
  • 28 Ocak 2020, Salı 12:01

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Feza Gürsey Bilim Merkezi” yarıyıl tatili nedeniyle yoğun günler yaşıyor.

Başkentli çocukların boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmesini sağladığı Feza Gürsey Bilim Merkezi, haftanın 7 günü 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

TATİLDE EĞLENCELİ BİLİM

Sömestir tatilinin başlamasıyla birlikte hareketli günlerin yaşandığı merkeze gelen Başkentli minikler, birbirinden farklı atölyelerde düzenlenen bilimsel çalışmalara da katılıyor.

Teknolojiyi ve bilimi eğlenerek uygulamalı öğrenen çocukların hem merak duygusu hem de el becerileri gelişiyor.

Aileleriyle Feza Gürsey Bilim Merkezi'ni ziyaret eden çocuklardan Taha Yasir, yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı:

“Uzay bilimine ilgi duyuyorum. İleride uçak mühendisi olmak istiyorum. Feza Gürsey Bilim Merkezi’ne atölyeye katılmak ve deney yapmak için geldim. Ayrıca mikroskop üzerinden canlıları inceleme fırsatı da buldum.”

Tatile girdikten sonra merkeze gelmek için can attığını söyleyen Behiye Nur Yavuz ise düşüncelerini, “Buradaki tüm deney aletleri ile oynadım. En çok sıcak hava balonunu beğendim” sözleriyle dile getirdi.

AMAÇ ÇOCUKLARA BİLİMİ SEVDİRMEK

Çocuklar özellikle “Fısıltı Tabakları”, “Sıcak Hava Balonu” ve “Gölge Tüneli” isimli deneylerden etkilendiklerini belirtirken, merkez gelecekte birer bilim insanı olma hayali kuran çocuklara bilimi sevdirmeyi de hedefliyor.

Çocukların bilime olan merakını artırmak ve bu konuda aileleri bilinçlendirmek istediklerini belirten Merkez Sorumlusu Mehmet Ardıç, şu bilgileri verdi:

“Feza Gürsey Bilim Merkezi, Türkiye’nin ilk bilim merkezi olduğu için önemli bir yere sahip. Bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan merkezimize genellikle öğrenciler ilgi gösteriyor. Tatil zamanlarında ise öğrenciler aileleriyle birlikte gelmeyi tercih ediyor. Bilim atölyelerine katılarak deneyler yapabilen çocuklar gözlem günlerinde teleskopu da kullanabiliyor. Okulların talep etmesi durumunda da okullara giderek bilim gösterileri düzenliyoruz. Amacımız çocukların merak etmelerini sağlayarak onlara bilimi sevdirmek.”

Yarıyıl tatilini bilimsel çalışmalarla geçirmek isteyen çocuklar, 31 Ocak tarihine kadar;

-Robot Bilim,

-Böcek,

-Mikro Dünya,

-DNA İzolasyonu,

-Hadi Fosil Yapalım,

-Fosil Kazısı,

-Filografi,

-Güneş Sistemi,

-Ayın Evreleri,

-Ay Tutulması,

-Kil,

-Mozaik,

-Gece Lambası,

-İlk Robotum,

-Atoma Yolculuk,

-Hava ve Su Roketi,

-Usturlab,

-Asitler ve Bazlar

konulu atölyelere katılabilir.


HA HABER AJANSI

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık