Azeri Büyükelçi İbrahim: Azerbaycanın Türkiyeye Yatırımları 20 Milyar Dolara Çıkacak”

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, “Bu yılın sonunda Azerbaycanın Türkiyeye yatırımları 20 milyar dolara çıkacaktır” dedi.

Azeri Büyükelçi İbrahim: Azerbaycanın Türkiyeye Yatırımları 20 Milyar Dolara Çıkacak”
  • 16 Ekim 2018, Salı 14:22
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, “Bu yılın sonunda Azerbaycanın Türkiyeye yatırımları 20 milyar dolara çıkacaktır” dedi.
Amasya Üniversitesinde düzenlenen ‘Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 100. yılı Türkiye ilişkileri ve bölgesel güvenlik konulu konferansta konuşan Büyükelçi Hazar İbrahim, Tek millet, iki devletiz. İki devlet olmamızda birbirimize güç katıyor. O bakımdan da Azerbaycanın yavaş yavaş güçlenmesi imkan verdi ki artık Azerbaycanda Türkiyeye gelip yatırımlarını yapıyor. Bugün Azerbaycan Türkiyenin en büyük yatırımcısı. Bu yılın sonunda Azerbaycanın Türkiyeye yatırımları 20 milyar dolara çıkacaktır” diye konuştu.
Hiçbir zaman gerçekleşmeyecek gözüyle bakılan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü- Tiflis Erzurum Doğalgaz Boru Hattı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projelerinin iki kardeş ülkenin işbirliği sayesinde hayata geçtiğini vurgulayan İbrahim, bu projelerle bölgeye ekonomik kalkınmanın geleceğine inandığını söyledi.
Ülkesine kuruluşundan bu yana her platformda yanında olan Türkiyenin Afrine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatının başladığı dönemde Azerbaycandan çok sayıda gazi ve iş adamının harekata katılmak ya da destek olmak için kendisini telefonla aradıklarını kaydeden İbrahim, bu duyguların kalpten geldiğine işaret etti.
Konferansın sonunda Amasya Valisi Dr. Osman Varol ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay tarafından Büyükelçi İbrahime ziyareti anısına hediyeler verildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık