Ağrıda Geleneksel At Yarışı Heyecanı

Ağrıda düzenlenen geleneksel at yarışlarında heyecan dolu anlar yaşandı.

Ağrıda Geleneksel At Yarışı Heyecanı
  • 05 Ekim 2018, Cuma 8:55
Ağrıda düzenlenen geleneksel at yarışlarında heyecan dolu anlar yaşandı.
Ağrı Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından şehrin dışında bulunan TRT Parkta gerçekleştirilen at yarışı programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yarışmalar sonunda dereceye giren jokeyler ödüllendirildi. Yarış öncesi açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, ata sporu olan atı sevdirmeyi ve at yarışlarının bölgesel olarak düzenlemek istediklerini söyledi.
Arap atlarının önemine değinen Engin, “İlimizde 30a yakın safkan Arap atı olmakta olup bunlardan onu damızlık olarak kullanılmaktadır. Bu yıl 5 tay yetiştirilmiştir. 1950li yıllardan bu yana mahalli olarak yapılan at yarışları önceleri Tutak ilçemizde, daha sonra merkez Küpkıran Köyünde, 15 yıl merkez Anakaya Köyünde düzenlenmiş son 4 yıldır Ağrı Valiliği TRT Park alanında yapılmaktadır” dedi.
Yarışma sırasında bir jokey attan düşerek yaralandı. Yaralı jokeyin durumunun iyi olduğu bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık