Zeydan Karalar Mazbatasını Aldı, Hemşehrilerine Hitap Etti…

Başkan Zeydan Karalar, “Adana’mızın tamamının başkanıyım.

Zeydan Karalar Mazbatasını Aldı, Hemşehrilerine Hitap Etti…
  • 11 Nisan 2019, Perşembe 16:09

Başkan Zeydan Karalar, “Adanamızın tamamının başkanıyım.”

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar mazbatasını aldı

On binlerce Adanalı Zeydan Karaların mazbatasını alıp göreve başlamasını “Halkçı Zeydan” sloganlarıyla kutladı.

Zeydan Karalar, mazbatasını alıp, devir teslim törenlerine katılmasının ardından hemşehrilerine hitap ettiği ilk konuşmasında, kentin tamamının belediye başkanı olduğunu ve hizmeti adaletli şekilde, Adananın her noktasına götürme kararlılıklarına vurgu yaptı.

Zeydan Karalar mazbatasını aldı, Sayhan Belediyesinde görevi devretti, Adana Büyükşehir Belediyeside görevi devraldı, Atatürk Anıtına çelenk koydu ve Büyükşehir Belediye Binası balkonundan on binlerce Adanalıya hitap etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar bugün Adana Adliyesi Esat Bozkurt Toplantı Salonunda, İl Seçim Kurulu Başkanından mazbatasını aldı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akayın da mazbatasını aldığı törenin ardından Seyhan Belediyesine geçen Zeydan Karalar, 5 yıl boyunca sürdürdüğü görevini Akif Kemal Akaya teslim etti. Mazbata ve devir teslim törenlerinde Adanalılar büyük coşkuyla Başkan Zeydan Karalara eşlik etti.

Zeydan Karalar, daha sonra Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Buradan Adana Büyükşehir Belediyesine gelen Zeydan Karalar, eski başkan Hüseyin Sözlünün de katılımıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Hüseyin Sözlü, Başkan Zeydan Karaları kutladı ve başarı diledi.

Zeydan Karalar da devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayarak, Adana için çok çalışma kararlılığını belirtti.

ON BİNLERCE HEMŞEHRİSİNE HİTAP ETTİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, devir teslim törenindeki konuşmaların ardından belediye binasının balkonuna çıkarak, kendisini dışarıda büyük coşkuyla bekleyen on binlerce Adanalıya hitap etti.

Zeydan Karalara CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHPli bazı ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, konuk belediye başkanları, İyi Parti yöneticileri, üyeleri ve Karaların ailesi eşlik etti.

Kısa bir süre önce CHP Gençlik Kolları Üyesi Ziya Can Dedeoğlunun hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntüsünü belirten Zeydan Karalar, kendisine Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

HALKÇI ZEYDAN

Adana Büyükşehir Belediye Binası önünde toplanan ve Başkan Karaları, “Halkçı “Zeydan sloganlarıyla karşılayan Adanalılara hitap eden Başkan Zeydan Karalar

“Bu işe emek veren, gönül veren on binleri, yüz binleri selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasını Ahmet Arifin, “Haberin var mı taş duvar?” şiirini okuyarak sürdürdü. Şiirde geçen “Dağlarına bahar gelmiş memleketimin” dizesine vurgu yapan Zeydan Karalar, Adanada seçim başarısının ardından gelen baharın bu yıl daha bir güzel ve anlamlı olduğunu belirtti.

Başkan Zeydan Karalar, “Adanaya ve Adanalılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz Adanaya inandık, Adanalı bize inandı. Yola çıktığımızda benden desteğinizi esirgemeyeceğinizi adım gibi biliyordum. Çünkü ben sizin içinizden geldim. Sizi benim kadar kimse tanıyamaz. 30 yıl sonra birlikte elde ettiğimiz başarıdan dolayı çok gururluyum. Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bugün toplanan kalabalığın daha önce toplandığını hatırlamıyorum. Bu bize olan güvenin sonucudur” dedi.

HER KESİMDEN OY ALDIK

Seyhanda 5 yıl belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Ben 41 yıllık CHPliyim. Millet İttifakının adayı olarak seçimi kazandık. Ben hem CHPden hem İyi Partiden, hem de diğer siyasi partilerin üyelerinden oy aldım. Boşuna Adana Partisi tanımını kullanmıyorum. CHPnin bir önceki seçimde oyu yüzde 25ti. Biz bu seçimde oyumuzu yüzde 54-55 bandına yükselttik. Her kesimden oy aldık. O yüzden Adanalıların tamamına teşekkür ediyorum. Benden desteklerini esirgemediler. Seyhanda olduğu gibi, Büyükşehirde de kesinlikle ayrım yapmadan hizmet edeceğiz. Sorumluluğumuz büyük” diye konuştu.

BORÇ ÇOK AMA OLANAKLAR DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ

Bir konuya değinmeden geçemeyeceğini, bunu da şikayet anlamında, ya da önceki yönetimi suçlama amacıyla söylemediğini belirten Başkan Zeydan Karalar, Adanalıları bilgilendirmek için mali tabloyla ilgili bir iki bilgi aktarmak istediğini ifade etti.

Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Durum ne olursa olsun elbette olanaklarımızın tamamıyla hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz çalışacağız. 2014te Adana Büyükşehir Belediyesinin borcu  1 milyar 796 milyon liraydı. Bugün itibariyle borç, bir bölümü metro kaynaklı olmakla birlikte, 3 milyar 784 milyon lira. Yani neredeyse 4 milyar lira. Eski parayla dile getirirsek 4 katrilyon lira. ASKİnin 923 milyon liralık borcuyla birlikte toplam 5 milyar lira borç var. Mali tablo bu. Siz her zaman dersiniz ya ‘Zeydan Yapar diye. Doğru ama yoktan da var edemeyiz.

BANKAMATİKÇİLERLE YOLLARIMIZ AYRILIR

Ayrıca çalışan, alın teri döken hiç bir kardeşimize dokunmayız, işlerini yapmaya devam ederler. Fakat belediyenin sırtında yük olan, çalışmadan para alan kardeşlerimiz kusura bakmasınlar.

Seçimden önce söz verdiğimiz gibi su ücretinde indirim yapacağız ama bunu iki ya da üç kademede gerçekleştireceğiz. 2. meclis toplantısında, yani mayısta ilk su ücreti indirimi yapılacak.”

YOLUMUZ, MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN YOLUDUR

Seçim çalışmaları sırasında Millet İttifakı adalarının, karşı ittifakın adaylarıyla ilgili olumsuz tavır takınmadığını kaydeden Zeydan Karalar, “Biz yapacaklarımızı anlattık fakat karşı ittifakın adayları bizlere ağır suçlamalarda bulundular. Özellikle bana çok ağır yüklendiler. Adananın her köşesine gittim ve her yerde olumlu geri dönüş aldım, iyi karşılandım. Bizim yolumuz hak-hukuk devletinin yoludur, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu laik, demokratik Cumhuriyetin yoludur. Mustafa Kemal Atatürkün askerleriyiz” dedi

ZİYARETLERİ, KUTLAMALARI 1 AYDA BİTİRİP, YOĞUN HİZMETE, ÇALIŞMAYA GEÇECEĞİZ

Belediye başkanlıklarının kazanılmasından sonra 1 yıla yayılan ziyaretlerin hizmetin önünde önemli bir engel olduğunu da dile getiren Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkın içinde olacağım, bürokratlarla hemen toplanıp mali portreyi düzeltmek için çalışacağız. Biz zaten sokakta, düğünde, cenazede halkımızla, hemşehrilerimizle ölene kadar birlikte olacağız. Bir yönetici parayı, kadroyu ve zamanı iyi kullanmalı. Ziyaretlerimizi, kutlamamızı en geç 1 ay içinde bitirip, işimize bakacağız.”

BU GURUR BİZE SONSUZA KADAR YETER

Konuşmasının son bölümünde Adanalılara bir kez daha teşekkür eden Başkan Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürkün, “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adanada doğmuştur” diyerek Kurtuluş Savaşı verme düşüncesinin zihninde Adanada geliştiğini ifade ettiğini ve bu gururun da Adana için sonsuza kadar süreceğini söyledi.

Başkan Karalar konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancının Memleket İsterim şiiriyle sonlardırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu da, Adanalılara desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Başkan Zeydan Karaları kutladı.

 Haberin görüntüsüne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

ftp://basin.adana.bel.tr/

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık