Peyzaj Sanatları Beyazevler Çamlığında Bütünleşiyor

5 yılda 2 milyon metrekare yeni yeşil alanı Adana’ya kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Beyazevler Çamlığı’ndaki yenileme çalışmalarını molasız sürdürüyor.

Peyzaj Sanatları Beyazevler Çamlığında Bütünleşiyor
  • 05 Şubat 2019, Salı 7:48

 


Peyzaj sanatları Beyazevler Çamlığında bütünleşiyor

Adana halkının oksijen depolayabileceği, ailecek piknik yapıp dinlenebileceği yeşil alanları dört mevsim rengarenk çiçeklerle bezeyen Adana Büyükşehir Belediyesi,  yenileme çalışmalarını molasız sürdürdüğü 42 dönümlük Beyazevler Çamlığını peyzaj sanatlarıyla bütünleştiriyor. 7 seyir terası, 21 adet kameriye, barbeküler, çeşmeler, spor aletleri, çocuk parkı, tuvaletler, çimlendirme, aydınlatma ve sulama sistemlerinin yapımının devam ettiği Beyazevler Çamlığında yeşilin her tonuna yer veriliyor.

5 yılda 2 milyon metrekare yeni yeşil alanı Adanaya kazandıran, sorumluluk bölgesindeki 14 milyon metrekare yeşil alanda hizmetler üreten Adana Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar bakımsız halde bırakılan Beyazevler Çamlığına yeni çehre kazandırmak için tempo yükseltti. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, merkez Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesinde bulunan 42 dönümlük Beyazevler Çamlığının mesire alanı ve park olarak yenilenmesi çalışmalarında peyzaj sanatlarını öne çıkardı.

Vatandaşların Dilberler Sekisi ve nehir manzarasını izleyerek piknik yapması için yürütülen projede 7 adet seyir terası, 21 adet kameriye, barbeküler, çeşmeler, spor aletleri, çocuk parkı, tuvaletler ve büfelerin yapımı hızlandı. Çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmalarını büyük bir özenle gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alt yapısı uygun hale getirilen yerlerde 11 bin 320 metrekere parke taş ile 6 bin 978 metrekare bordür döşeyerek, yürüyüş yolları ve otopark alanlarını da ortaya çıkarmaya başladı.

Beyazevler Çamlığında ortaya çıkan görkemli tablo Beyazevler Mahallesi sakinleri başta olmak üzere  tüm Adanalıların büyük beğenisini kazandı. Vatandaşlar, Adnan Menderes Sahil Yoluna çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak çehre kazandıran, Seyhan Baraj Gölüne nazır Mangal Parkı armağan eden Başkan Hüseyin Sözlüye Beyazevler Çamlığındaki yenileme çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık