Çevre Dostu Kargocular Göl Kıyısını Temizledi

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Dostu Araslar Grubu, Menderes Adası’nı çevre kirliliğine neden olan cam şişe, plastik şişe, naylon poşet ve ambalaj atıklarından arındırdı.  

Çevre Dostu Kargocular Göl Kıyısını Temizledi
  • 21 Aralık 2018, Cuma 6:10

 

 Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Dostu Araslar Grubu, Menderes Adasını çevre kirliliğine neden olan cam şişe, plastik şişe, naylon poşet ve ambalaj atıklarından arındırdı.

 

Çevre dostu kargocular göl kıyısını temizledi

Adana Büyükşehir Belediyesinin daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ‘Adana Evimiz Gibi Tertemiz” sloganıyla yürüttüğü bilinçlendirme kampanyası kapsamında Aras Kargo çalışanlarının oluşturduğu Doğa Dostu Araslar grubu temizlik görevlileriyle birlikte Seyhan Baraj Gölü kıyılarında çöp topladı.  Aileleriyle birlikte Menderes Adasında buluşan Aras Kargo çalışanları, çevre kirliliğine neden olan cam şişe, plastik şişe, naylon poşet ve ambalaj atıklarını temizledi.

Aras Kargonun doğayı koruma vizyonu doğrultusunda oluşturduğu Doğa Dostu Araslar platformu, TURMEPA (Deniz Temiz Derneği) iş birliğiyle yürüttüğü kıyı temizliği kampanyasına Adanayı da dahil etti. Doğa Dostu Araslar, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde Seyhan Baraj Gölü kıyıları temizlemek için Menderes Adasında bir araya geldi. Doğa Dostu Araslar, göl kıyısında piknik yapan vatandaşların rasgele bıraktığı cam şişe, plastik şişe, naylon poşet ve ambalaj atıklarını temizledi.

Çevreye zararlı atıkların toprak ve suyu kirletmeden toplanması ve uygun şartlarda bertaraf edilmesi konularında vatandaşları bilgilendiren Doğa Dostu Araslar, atık pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının çöpe atılmaması gerektiğini öğütledi.
Kıyı temizliğinde toplanan çöpler, kamyona yüklenip, Katı Atık Bertaraf Tesisine nakledildi.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık